Móricz Márk

Móricz Márk

Tréner, továbbképző, könyvszerző

 

2009-ben szerzett diplomát az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán. Speciális kurzusai közt szerepelt a „Képességfejlesztő logikai játékok és sakk tanítása”, valamint a „Gömbi geometria” módszertanának megismerése.

2013-ban Pedagógus szakvizsgát tett játékmentori modullal.

Pályáját a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban kezdte, jelenleg pedig a Farkasréti Általános Iskola tanítója.

Részt vett a 2020-as NAT és Kerettanterv összeállításában.

2020-2022 között az Oktatási Hivatal tananyagfejlesztőjeként dolgozott az Építsük fel! 1-4. évfolyamos matematika könyvcsalád megalkotásában, melynek játékgyűjteményének elkészülésében is tevékeny szerepet vállalt.

2011 óta segíti a pedagógustovábbképzést nyílt órák tartásával, szemináriumi foglalkozásokkal Magyarországon és külföldön is. (Például: Matematikát Tanítók Klubja, finnországi módszertani továbbképzések, POK előadások)

A tevékenység központú, komplex matematika tanítás iránti elkötelezettségéért 2016-ban Varga Tamás Junior Emlékdíjat kapott.

2018-ban Kaleidoszkóp címmel rovatot indított a Tanító folyóiratban. A rovat 10 részen keresztül a játékokról és a játékos közösségről gondolkodtatott.